Hoe een Dries Van Noten-rok mijn leven veranderde

Indrukwekkende titel, toch? Maar wel helemaal waar! Ik ben immers niet zomaar op dit punt van mijn carrière beland. Ben je benieuwd wat mij zover gebracht heeft? Oké, let’s get personal. Tijdens mijn jeugd had ik eigenlijk weinig kledij. Als kind van een eenoudergezin kon ik niet zomaar kopen wat ik wilde. Maar toch was ik me toen al goed bewust van het effect dat kleren kunnen hebben op je uitstraling. Dat gevoel is me altijd bijgebleven en dus realiseerde ik me toen ik wat ouder werd al snel dat ik iets in de mode wilde doen. Ik droomde ervan om ooit een kast vol prachtige kledingstukken te hebben. Waarbij één stuk er bovenuit sprong: ik moest en zou ooit een rok van Dries Van Noten in mijn bezit hebben. Dan zou ik pas echt geslaagd zijn.

Fast forward naar 2017. Na een powershopping-sessie van 10 minuten sta ik op een parking met in mijn hand een zak met die felbegeerde rok van Dries Van Noten. Alleen voel ik me helemaal niet zo happy. Al die jaren droomde ik van dit moment en nu voelde het gewoon … banaal. Het inzicht trof me als een bliksemschicht. Ik had een kast vol kleding, ik had eindelijk de rok waarvan ik altijd gedroomd had en professioneel kon ik tal van celebrities kleden. En toch voelde ik dat dit niet was wat ik écht wilde. Hoog tijd voor wat denkwerk dus. Wat zou me wel dat gelukzalige gevoel bezorgen? Wel, je ziet hier het resultaat van al die soul-searching! Ik besloot mijn carrière over een andere boeg te gooien en te focussen op kleding die mij en anderen gelukkig maakt. Mijn focus lag niet meer bij de meest picture perfect outfits, maar op de ideale kleerkast, vol stuks die aansluiten bij je persoonlijkheid. Sindsdien voel ik dat ik echt mijn creatieve ei kwijt kan in mijn job en er ook veel meer energie van terugkrijg.

Oh, en die Dries Van Noten-rok? Die draag ik nog steeds hoor! En ondertussen ben ik er wel écht gelukkig mee!

Gerelateerde berichten

De magie van kleur

De magie van kleur

Mijn reis naar het creëren van schilderijen geïnspireerd door David Hockney Hier wil ik het verhaal delen achter mijn...

Ik hou van kleur

Ik hou van kleur

Vorige week werd ik op straat ik tegenhouden door een dame die me spontaan vertelde dat mijn felle rode jas haar een...